Opnametechniek - Chimney Film
21392
page,page-id-21392,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Wat is Opnametechniek?

Het Opnametechniek-programma is een vernieuwende activiteit voor leerlingen van het HAVO en VWO met een interesse in het maken van filmopnames. In een aantal lessen wordt kennis bijgebracht door een professional uit de filmwereld over het werken met professionele filmapparatuur en het werken in een creatief team waarin zij elk een creatieve rol met bijbehorende verantwoordelijkheden vervullen. Vervolgens gaan leerlingen tijdens culturele voorstellingen op de school aan de slag met het maken van live-opnames, welke live uitgezonden kunnen worden via YouTube en achteraf op DVD verspreid kunnen worden.

Wie verzorgt Opnametechniek?

De lessen Opnametechniek worden gegeven door Marco van Bergen, in 2014 afgestudeerd als regisseur en scenarist aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Technische begeleiding wordt verzorgd door Sally Boot, vanuit zijn achtergrond in de automatisering. Samen begeleiden ze de leerlingen tijdens de voorstellingen.

Waarom Opnametechniek?

  • Leerlingen verzorgen zelf opnames;
  • Hoge kwaliteit opnames inzetbaar voor PR van de school;
  • Een goede basis voor leerlingen die Filmacademie, HKU Film of Filmwetenschappen willen studeren;
  • Geen hoge aanschafkosten: apparatuur wordt per opname gehuurd.

Veel mogelijkheden. Per school aan te passen.

Opnametechniek kan volledig aan uw wensen aangepast worden. Of u nu een of meerdere uitvoeringen wilt registreren, een promotiefilm wilt laten maken door de leerlingen of een ander idee heeft, we begeleiden de leerlingen er voor u in. Bij voorstellingen gaan we uit van een standaard-opstelling van drie camera’s en een live-regie set zodat de beelden gelijk gemonteerd worden. Dit kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een uitzending op YouTube of extra camera’s, maar de set kan ook verkleind worden. Kortom: de mogelijkheden zijn uitgebreid.

Bekijk het filmpje hieronder om te zien wat er zoal vastgelegd kan worden door leerlingen.